Det er sjovt at køre motorcykel i flok, men ikke ufarligt. Det er vigtigt, at vi følger nogle få retningslinjer, både for egen og andres sikkerhed.
Turleder som kører forrest til venstre i gruppen, sætter tempoet og giver besked om, hvornår der køres.  Husk at tanke inden turen.
Indtag zigzag formation under kørslen, hvor turlederen kører i vognbanens venstre side. De efterfølgende vælger skiftevis højre og venstre side. Dette giver et større synsfelt, god standselængde, samt et bedre udsyn over alle de andre MC ér i gruppen. Overdriv din placering i formationen lidt. Ud over øget bremseafstand, efterlader det heller ikke andre i tvivl om du kører i venstre eller højre side af vognbanen. Husk at holde god afstand.
Når der standses, eks. ved et kryds eller andet, klapper zigzag formationen sammen, ved at køreren til højre kører op på siden af køreren til venstre. Derved bliver gruppen kortere, og deltagerne får bedre udsyn og orienterings muligheder. Det bliver også lettere for gruppen at komme i gang igen og komme samlet over kryds m.m. Hold øje med den bagvedkørende. Hvis den bagvedkørende bliver væk, så hold ind og vent til gruppen er samlet igen.
Ved kørsel i by eller ved passage af lyskryds, opstår der hurtigt et slip i gruppen. Turlederen kan holde ind til siden et passende sted og vente til gruppen er samlet, så vi kan få alle med. Ved overhaling af andre trafikanter skal du holde din plads i gruppen – der kan opstå meget farlige situationer, hvis en bagvedkørende overhaler samtidig med, at en forankørende trækker ud. Overhalingen skal ske så hurtigt som mulig.
Hvis din MC eller du ikke passer til tempoet, så placér dig længere fremme i rækken, da tempoet bagud varierer en del, så er du ikke fortrolig med gruppekørsel, kan du vælge en plads fremme i rækken.
Hold altid din plads i gruppen under kørsel. Får du lyst til at skifte plads, så gør det under en pause, som der kan være flere af.
Hvis du forlader gruppen, så vink lige farvel, således at de andre bliver klar over, at der ikke er problemer.
Hvis en MC får problemer, holder hele gruppen ind til siden og hjælper.
God tur!